foto: Shutterstock
Mērces
2020. gada 12. jūnijā, 14:00

Cīsiņi mīklā ar alus mērci

Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot tumšo alu.

Pagatavošana

10 porcijas
1

Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem. Mīklu sadalīt vairākās nelielās bumbās, ar plaukstu saplacināt un ietīt tajā cīsiņu. Cīsiņus pārlikt uz cepešpannas un apsmērēt ar uzputotu olu. Pārkaisīt ar rīvētu Parmezānu.

2

Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos. apm 20 min. Atdzesēt uz restēm.

3

Pa to laiku pagatavot mērci. Mērces katliņā ieliet alu un uzkarsēt. Čedara sieru sajaukt ar miltiem, smalki sakapātu ķiploka daiviņu un pievienot karstam alum. Pievienot arī svaigo sieru. Karsēt mērci visu laiku maisot, līdz siers ir izkusis. Mērci atdzesēt.