Chocolate cake with sugar rose, selective focus
Chocolate cake with sugar rose, selective focus
Kūkas
2023. gada 30. oktobrī, 22:12

Šokolādes-biešu kūka

Vienkārši pagatavojama recepte, pieejami un salīdzinoši lēti produkti. Vēl māc šaubas?! Pagatavojiet un pacienajiet savus mīļos! Šī kūka garšo lieliski!

Pagatavošana

90 min
1

Formu ietaukot. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.
Bietes notīrīt un sasmalcināt uz smalkās rīves. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest.
Šokolādi izkausēt ūdens peldē.

2

Cukuru, olas un augu eļļu uzputot līdz masa kļūst gaiša. Pievienot vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles un prātīgi sajaukt. Masai pievienot šokolādi un bietes un vēlreiz kārtīgi sajaukt.

3

Masu pārlikt sagatavotā formā un cept krāsnī apm. 35-40 min. Ja augša sāk plaisāt, tad labāk to apsegt ar foliju. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Izņemt kūku no cepeškrāsns un ļaut atdzist 5-7 min. Izņemt no formas un pilnībā atdzesēt.

4

Pagatavot glazūru: šokolādi izkausēt ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputot ar pūdercukuru, pievienojot atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavu glazūru uzsmērēt kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzināt. Pēc 15-20 min. kūku var pasniegt.

5

Avots - laperla-foto.livejournal.com