foto: no privātā arhīva
Stundu vai divas pirms darbošanās iemērcu žāvētas aprikozes ūdenī – lai kļūst mīkstas.
Biezpienu ievietoju traukā un ar lielu dakšu to saspaidu.
Iecilāju tajā kondensēto pienu – lai masa ir viendabīga.
No citroniem izspiežu sulu, to izkāšu, lai nav sēkliņu. Mazi sulas pūslīši var palikt.
Iecilāju sulu masā.
Uzkuļu putukrējumu un iecilāju kūkā – lai atpūšas.
Sasmalcinu aprikozes – iecilāju.
Smalkā pulverī sasmalcinu cepumus.
Ieberu formas apakšā (to daru ar prieku).
Apmēram 70 grādu temperatūrā izkausēju želatīnu.
Kad tas izšķīdis, iecilāju masā.
Tad nodarbojos ar odziņu likšanu. Varu uzlikt “Juri, tu šodien esi foršs” vai “Pavasaris ir atnācis”. Mūsdienās var novēlēt “Mieru visiem” vai kūkas virsu taisīt zili dzeltenu (tik jāizdomā, no kā, lai krāsas būtu pareizās).
Lieku ledusskapī un gaidu līdz rītam. Jo ilgāk stāv, jo garšīgāk.