foto: Shutterstock
Kūkas
2024. gada 29. jūnijā, 10:00

Ķiršu tiramisu

Klasiskais itāļu deserts tiramisu, protams, garšo jebkurā gadalaikā, taču vasarā var itin mierīgi ļaut vaļu fantāzijai un, nedaudz pārveidojot klasisko recepti, radīt vieglu un ogu laikam atbilstīgu gardumu. Šajā receptē saldo ķiršu vietā ņemt skābos, variēt ar mellenēm, aprikožu un persiku gabaliņiem. Desertu vari likt gan vienā lielā, ieteicams, caurspīdīgā traukā, gan mazākos porciju trauciņos.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Dažus ķiršus atstāj rotāšanai, no pārējiem izņem kauliņus. Sulā iekul cieti un maisot uzvāri. Pievieno ķiršus, vēlreiz uzvāri, pēc tam atdzesē.

2

Šokolādi smalki sakapā vai sarīvē.

3

Bļodā sakul maskarponi, krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. 1 ēdk. šokolādes atstāj rotāšanai, pārējo iemaisi maskarponē.

4

Cepumus pārgriez vai pārlauz šķērsām uz pusēm.

5

Ņem 4 deserta trauciņus un katrā ieliec nedaudz krēma. Cepumus aši iemērc ķiršu degvīnā un pa 4 liec trauciņos. Virsū atkal uzliec nedaudz krēma, tam pa virsu – iebiezinātos ķiršus, tad atkal krēmu, cepumus utt., līdz visi produkti izlietoti. Izrotā ar ķiršiem un pārkaisi ar šokolādi.