foto: 100 Labi padomi
Sviestu un cukuru puto ar mikseri 10 minūtes, tad pievieno ķirbju biezeni, sāli, sodu, skābo krējumu, labi samaisi un puto vēl 2 minūtes. Piesijā miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris, samaisi un puto vēl 2 minūtes. Pa vienai iejauc olas un samaisi.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Ietauko apaļu skārda kūkas cepampannu, liec tajā mīklu un cep 25 minūtes. Izņem no krāsns, ļauj atdzist un tad plakaniski sagriez 4 vienādās plāksnēs.
Pildījumam saputo filadelfiju un maskarponi, cukuru; puto, līdz cukurs pilnībā ir izkusis. Maisot pamazām pievieno izkausētu sviestu – masai jābūt viendabīgai un krēmainai. Iemaisi tajā dzērvenes un riekstus (daļu atstāj virsmas rotāšanai).
Tortes disku vienmērīgi nozied ar pildījumu, liec virsū nākamo; dari tā, līdz kūka ir gatava. Rotā ar pāri palikušajām dzērvenēm un riekstiem. Vari pasniegt ar ķirbja mērci.
P.s. Mērci gatavo šādi: ķirbja biezenim pievieno nedaudz medus, atkarībā no tā, cik saldu to vēlies, pievieno dažas krustnagliņas un vienu zvaigžņu anīsu, uzvāri, noņem no uguns un ļauj atdzist.