OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kūkas
2013. gada 11. jūlijā, 18:42

Biezpiena kūka ar aprikozēm

Ikdienas ēdienkartē biezpiens var pārliecinoši konkurēt ar citiem olbaltumvielu avotiem, piemēram, gaļu. Biezpiena olbaltumvielām ir augsta bioloģiskā vērtība. Biezpiena sastāvā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Īpaša vērtība ir metionīnam, lizīnam un holīnam. Holīns un metionīns veicina vielmaiņu un aknu darbību.

Pagatavošana

60 min
1

Miltus iebērt bļodā vai blenderī, pievienot cukura sīrupu, cepamo pulveri un sviestu, sagrieztu mazākos gabaliņos. Mīklu sajauc vai ar rokām saberž, līdz veidojas drupačas. Pa vienam pievienot olu dzeltenumus, mīcīt mīklu tik ilgi, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklu sadalīt divās daļās - lielākā apm. 2/3 no mīklas daudzuma un mazākā. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu. Lielāko mīklas daļu ieklāt formā, piespiežot ar pirkstiem. Mazāko mīklas daļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā.

2

Biezpienu sajauc ar sviestu, krējumu, cukuru un pievieno olu. Samaisa. Biezpiena masu pārliek formā pa virsu mīklai.

3

Aprikozes sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus un sagriezt šķēlēs. Aprikozes sakārtot pa virsu biezpiena masai un pārkaisīt ar pūdercukuru. Olu baltumus uzputo ar pūdercukuru un izklāj pa virsu aprikozēm. No saldētavas izņem mīklu un sarīvē uz dārzeņu rīves pa virsu kūkai.

4

Cep iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos apm. 40-45 min. Kūku var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.