Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums
foto: Shutterstock
Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums
Konservēšana
2025. gada 6. augustā, 10:00

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

Šīs ogas ļoti labi sader kopā, un ja tās vārīsi sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk tiks pastiprināts. Šājā variantā saglabajas arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.

Pagatavošana

60 min
1

Jānogas un upenes pārlasi, atdali no kātiņiem un saber katlā. Pievieno avenes. Pievieno vīnu un uzvāri. Samazini uguni, uzliec vāku un vāri aptuveni 45 minūtes uz lēnas uguns, kamēr jāņogas ir izšķīdušas.

2

Visu laiku maisot, pievieno cukuru un maisi, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Palielini uguni un vēlreiz uzvāri. Vāri uz lielas uguns tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Noņem putas un saliec tīrās sterilizētās burkās, aizvāko.