Cherry jam in glass bowl, selective focus
Cherry jam in glass bowl, selective focus
Konservēšana
2012. gada 11. jūlijā, 18:50

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums! Šī ir vēl viena ķiršu ievarījuma pagatavošanas recepte. Šoreiz ar visiem kauliņiem!

Pagatavošana

1

Ķiršus nomazgāt, sabakstīt ar zobu bakstamo kociņu, iebērt katlā, pārbērt ar cukuru un atstāt uz 2 stundām.

2

Ievārījumu jāvāra vairākos piegājienos - uzlikt katlu ar ķiršiem uz uguns, pieliet ūdeni, uzvārīt, noņemt no uguns un atdzesēt. Atkārtot šo procesu 3-4 reizes.

3

Ievārījumu salikt sterilizētās burciņās, aizvākot un glabāt vēsā vietā.