Cidoniju sukādes
foto: Shutterstock
Cidoniju sukādes
Konservēšana
Vakar 12:00

Cidoniju sukādes

Tās vari ēst kā konfektes, pievienot kūkām un kēksiem, kā arī saldajiem ēdieniem. Sīrupu, kas palicis pēc cidoniju iecukurošanas, lej pudelē un uzglabā ledusskapī – noderēs dzērienu, mērču, marināžu pagatavošanai. Pagatavošanai vajadzēs 1 stundu + 4 stundas noturēšanai cukurā. Iznāks ap 500 g sukāžu.

Pagatavošana

300 min
1

Cidonijas pārgriez uz pusēm, izņem sēkliņas un izgriez cieto vidiņu. Pusītes sagriez ne pārāk biezās daiviņās.

2

Liec bļodā, samaisi ar cukuru un atstāj uz 4 stundām vai nakti.

3

Pārliec cidonijas katliņā un nolej sīrupu, atstājot vien tik daudz, lai tās būtu nosegtas. Liec uz plīts un uz lēnas uguns vāri 20 minūtes. Cidonijas ir gatavas, kad tās kļuvušas caurspīdīgas. Jāuzmanās, lai nepārvārītu, jo tad cidonijas sajuks biezenī.

4

Šķēlītes liec uz plāts vienā kārtā un pusstundu apžāvē līdz 70 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Gatavas uzglabā noslēgtā burciņā.