Zeltainas dzīslkāta bekas stiprā marinādē
foto: No Maijas Pohodņevas pers. arhīva
Zeltainas dzīslkāta bekas stiprā marinādē
Konservēšana
2025. gada 19. septembrī, 10:00

Zeltainas dzīslkāta bekas stiprā marinādē

Maijas Pohodņevas recepte. Marinādē beku zeltainais tonis saglabājas, un sēnes ir glumas, glītas un ļoti gardas.

Pagatavošana

1

Lielākās sēnes sagriez, liec sālsūdenī un novāri 10–15 minūtes, noskalo, notecini caurdurī un nosver.

2

Lej katlā ūdeni, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas uzvāri. Pieber sēnes un vāri vēl 15 minūtes. Verdošu salej sterilās puslitra burciņās. Aizvāko ar novārītiem metāla vāciņiem. Uz 30 minūtēm apgriez uz vāciņa un sasedz, tad griez atpakaļ, atkal sasedz un atstāj līdz rītam. Glabā ledusskapī vai pagrabā.