Gardais ābolu biezenis
foto: Shutterstock
Gardais ābolu biezenis
Konservēšana
Vakar 10:00

Gardais ābolu biezenis

Krāsnī cepti āboli dod biezenim noteiktāku garšu, apceptās maliņas – jauku karameļu niansi. Tomēr biezeni vari pagatavot arī katlā, tad gan tas ļoti jāuzmana, lai nepiedeg. Pēc receptes iznāks 2 l biezeņa.Ideja! No biezeņa vari ātri pagatavot desertus, mērces vai marinādes. Visvienkāršākais deserts – sajauc ābolu biezeni ar putukrējumu un pārkaisi ar apgrauzdētiem riekstiem.

Pagatavošana

40 min
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Ābolus pārgriez uz pusēm, iztīri, nomizo un liec uz plāts. Pārkaisi ar cukuru, kanēli un kardamonu. Cep apmēram 30 minūtes, līdz āboli ir ļoti mīksti.

2

Pārliec ābolus bļodā un saspaidi vai sablendē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber vēl cukuru.

3

Biezeni var pildīt burciņās un sterilizēt 85 grādos 15 minūtes. Ja pietiek vietas saldētavā, ļoti ērti to ir sasaldēt maisiņos pa porcijām.