Skābēti kāposti ar āboliem un burkāniem
foto: Shutterstock
Skābēti kāposti ar āboliem un burkāniem
Konservēšana
2024. gada 28. novembrī, 10:00

Skābēti kāposti ar āboliem un burkāniem

Pagatavošana

1

Notīrītus kāpostus saēvelē strēmelītēs.

2

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un kopā ar sāli pievieno kāpostiem. Samaisi, bet nemīci.

3

Trauka dibenā, kurā skābēsies kāposti, ieklāj glītas kāpostlapas. Virsū uzliec kārtu kāpostu un burkānu maisījuma un kārtīgi sastampā.

4

Ābolus pārgriez uz pusēm. Pusi ābolu kārto uz kāpostiem.

5

Virsū uzliec kāpostu kārtu un atkal sastampā, pēc tam liec atlikušos ābolus un pa virsu kāpostus.

6

Sastampā tā, lai izdalās sula, un pārklāj ar kāpostu lapām.

7

Uzliec slogu. Trauku uz 3 dienām atstāj istabas temperatūrā. Katru dienu ar tievu koka irbulīti iedur kāpostos līdz trauka dibenam, lai izdalās gāzes, kas rodas skābēšanas procesā.

8

Ceturtajā dienā trauku novieto aukstā pagrabā vai citā piemērotā vietā.