Notīrītus kāpostus saēvelē strēmelītēs.
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un kopā ar sāli pievieno kāpostiem. Samaisi, bet nemīci.
Trauka dibenā, kurā skābēsies kāposti, ieklāj glītas kāpostlapas. Virsū uzliec kārtu kāpostu un burkānu maisījuma un kārtīgi sastampā.
Ābolus pārgriez uz pusēm. Pusi ābolu kārto uz kāpostiem.
Virsū uzliec kāpostu kārtu un atkal sastampā, pēc tam liec atlikušos ābolus un pa virsu kāpostus.
Sastampā tā, lai izdalās sula, un pārklāj ar kāpostu lapām.
Uzliec slogu. Trauku uz 3 dienām atstāj istabas temperatūrā. Katru dienu ar tievu koka irbulīti iedur kāpostos līdz trauka dibenam, lai izdalās gāzes, kas rodas skābēšanas procesā.
Ceturtajā dienā trauku novieto aukstā pagrabā vai citā piemērotā vietā.