Konservēšana
2024. gada 30. jūlijā, 10:00

Upeņu želeja ar kanēli

Lai iegūtu vairāk sulas, biezumus izspiež ar rokām, taču tādā gadījumā želeja nebūs tik dzidra, bet garšu tas neietekmēs.

Pagatavošana

1

Notīrītas jāņogas ber katlā, pielej 400 g ūdens, pievieno kanēļa standziņas un lauru lapas, uzvāri un turpini vārīt tik ilgi, līdz ogas pārsprāgst.

2

Dziļā bļodā ieliec caurduri, tajā ieklāj marlīti un ielej upeņu novārījumu. Atstāj, lai pa nakti notek.

3

Pēc tam ielej katlā, pieber cukuru, uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4 minūtes.

4

Pildi burciņās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.