Konservēšana
2019. gada 1. augustā, 10:48

Dārzeņu sagatave soļankas zupai

Noder dažādām zupām, ko gatavo uz tomātu mērces bāzes un kurās iederas arī gurķi. Ja pagatavo lielāku daudzumu, drošības labad burkas var pasterizēt: puslitra burkas – 20 minūtes 85–90 grādu temperatūrā.

Pagatavošana

1

Gurķus sagriez šķēlītēs, iztīrītu papriku – strēmelēs, nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlēs.

2

Tomātu pastu iejauc 350 ml ūdens, sakul ar eļļu, sāli un cukuru.

3

Ielej katlā un uz lēnas uguns vāri aptuveni 5 minūtes. Pievieno lauru lapas, piparu graudiņus, sīpolus un burkānus un vāri 15 minūtes.

4

Pievieno papriku un vāri vēl 10–15 minūtes.

5

Tad pievieno gurķus un vāri 5–8 minūtes.

6

Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, maltos piparus, koriandru un papriku. Ja vajag, pieber vēl sāli un cukuru.

7

Karstu pildi burciņās un aizvāko.