Gurķus sagriez šķēlītēs, iztīrītu papriku – strēmelēs, nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlēs.
Tomātu pastu iejauc 350 ml ūdens, sakul ar eļļu, sāli un cukuru.
Ielej katlā un uz lēnas uguns vāri aptuveni 5 minūtes. Pievieno lauru lapas, piparu graudiņus, sīpolus un burkānus un vāri 15 minūtes.
Pievieno papriku un vāri vēl 10–15 minūtes.
Tad pievieno gurķus un vāri 5–8 minūtes.
Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, maltos piparus, koriandru un papriku. Ja vajag, pieber vēl sāli un cukuru.
Karstu pildi burciņās un aizvāko.