Sēnes iemērc aukstā ūdeni un kārtīgi izskalo. Sēnes smalki sagriež, pārkaisa ar cukuru, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un atliek uz 8 stundām ievilkties.
Sēnes pārliek katlā, uzvāra un uz vidēji leilas uguns vāra 10 min. Pievieno smalkos kubiņos sagrieztus ābolus un turpina vārīt līdz āboli iz gatavi, apm. 30 min. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu, rīvētu citrona miziņu (tikai dzelteno daļu), kanēļa standziņu un vaniļas ekstraktu. Vāra vēl 10-15 min.
Ja ir vēlme, tad vēl karstu ievārījumu var sablendēt - tikai nepārspīlējiet, labāk izskatās kad ir mazi gabaliņi. Ievārījumu pārliek sausās streliziētās burkās un aizvāko.
Glabā vēsā vietā.