Preserved  tomato in glass jar, selective focus
Preserved tomato in glass jar, selective focus
Konservēšana
2013. gada 12. septembrī, 20:13

Tomāti ar ķiplokiem un medu

Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus un protams šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu. Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies tomātu dabīgā garša.

Pagatavošana

60 min
1

Tomātus nomazgāt. Ķiplokus notīrīt, sagriezt daiviņas uz pusēm. Tomātus sakārtot tīrās burkās, pievienojot lauru lapu, mārrutku lapu, sagrieztus ķiplokus, upeņu lapas un diļļu kātus.

2

Burkas piepildīt līdz malām ar verdošu ūdeni. Pēc 5 min. ūdeni noliet katlā. Pievienot sāli, medu, garšvielas un uzvārīt. Ar karstu marinādi pārliet tomātus un pēc 5 min. noliet. Marinādi vēlreiz uzvārīt un pārliet tomātus tā, lai pāriet pāri burkas malām. Uzreiz aivākot, apgriezt burkas otrādi, ietīt segā un atstāt atdzist.