foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 26. februārī, 10:00

Slinkās siermaizītes

Šo recepti var variēt un dažādot katru gatavošanas reizi. Šoreiz šāda versija.

Pagatavošana

1

Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un mīklu liek atdzist ledusskapī, kamēr uzkarst cepeškrāsns.Sieru sarīvē.

2

Mīklu izrullē, pārkaisa ar plānu siera kārtu, saloka četrās daļās un izrullē vēlreiz. Vēlreiz pārkaisīt ar sieru, salocīt un vēlreiz izrullēt. Pārkaisa ar atlikušo sieru, atstājot tikai dekoram, un sarullē. Sagriež apmēram 1-1,5 cm platās šķēlēs, apsmērē ar olu un pārkaisa ar sieru.

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai.