Apgāztā augļu kūka
foto: Shutterstock
Apgāztā augļu kūka
Konditoreja
2025. gada 9. novembrī, 10:00

Apgāztā augļu kūka

Māca Airitas kūkas īpašniece, Restorānu servisa skolas pasniedzēja konditore Airita Mieze. Izmantoju sezonas augļus. Man ļoti patīk nektarīni, plūmes un bumbieri.

Pagatavošana

1

Augļus sagriez daiviņās un noliec malā.

2

Sāc gatavot karameli: katlā ber cukuru, karsē, līdz tas sāk karamelizēties un kļūst zeltaini brūns. Cukuram pielej apelsīnu sulu un uzvāri. Izkausē sviestu un pielej karamelei, vāri vēl 1 minūti.

3

Iezied cepamtrauku vai kūkas veidni ar sviestu, lai kūka cepoties nepiedegtu un gatavu to būtu vieglāk apgāzt otrādi. Pagatavoto karameli lej ietaukotajā kūkas veidnē vai cepamtraukā, kārto uz tās augļu daiviņas.

4

Gatavo mīklu. Liec bļodā sviestu un puto to kopā ar cukuru, līdz veidojas gaisīga, viendabīga masa. Putojot pa vienai pievieno olas, pieber sāli un vaniļas cukuru.

5

Miltos iemaisi cepamo pulveri un pieber uzputotajai olu un sviesta masai. Visu kārtīgi samaisi. Gatavo mīklu pārlej veidnē izkārtotajiem augļiem. Cep 180 grādos aptuveni 35–40 minūtes ar ieslēgtu ventilatoru, augša-apakša režīmā.

6

Gatavo kūku 10 minūtes atdzesē, tad uzliec uz formas trauku (šķīvi), uz kura pasniegsi kūku, un apgriez otrādi. Sagriez gabaliņos. Kūka ir garšīga gan silta, gan auksta.