Kazeņu kēksiņi
foto: Shutterstock
Kazeņu kēksiņi
Konditoreja
2025. gada 22. septembrī, 10:00

Kazeņu kēksiņi

Pagatavošana

60 min12 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kēksiņu pannu vai formiņas – ieliec papīra formiņas vai iesmērē ar sviestu un izkaisi ar miltiem.

2

Liec bļodā vai miksera traukā sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Puto, līdz masa ir viegla un gaisīga, tad pa vienai šķil klāt olas, turpinot putot.

3

Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepampulveri un sāli. Pārmaiņus ar pienu, iejauc miltu maisījumu mīklā. Pēdējās saudzīgi iemaisi kazenes.

4

Cep 20–25 minūtes, līdz kēksiņi gaiši zeltaini. Gatavus pārkaisi ar pūdercukuru.