Blenderī sasmalcināt sukādes, rozīnes, ķiršus, dzērvenes, riekstus un iemērkt rumā uz 2 dienām stikla burkā ar aizskrūvējamu vāku istabas temperatūrā. Rumu caur sietu noliet (bet neliet ārā - tas vēl noderēs) un žāvētus augļus apviļāt miltos, lai nesalīp.
Lielā bļodā sajaukt izsijātus miltus, kanēli, cepampulveri un sāli. Citā bļodā uzputot istabas temperatūras sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru līz putām. Trešā bļodā uzputot olas. Ceturtā bļodā sajaukt medu ar pienu.
3 ēd.k. olu masas pievienot sviesta masai. Tad pievienot 1/3 miltu masas un 1/3 medus-piena masas un sajaukt. Šādā veidā sajaukt visas sastāvdaļas kopā. Pašus pēdējos pievienot izmērcētus augļus, riekstus un sukādes. Visu kārtīgi sajaukt - mīklai sanāks ne viendabīga mazā miltu daudzuma dēļ, bet tad nekādi neietekmēs gala rezultātu.
Dziļu formu (1,5-2 l apjoms) iesmērēt ar sviestu un pārkaisīt ar miltiem. Pārlikt tajā mīklu un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 165 grādos apmēram 45 min. līdz gatavībai. Pārbauda ar koka kociņu. Izņemt no cepeškrāsns un atstāt atdzist formā uz 10 min. Apslacīt ar 4 ēd.k. ruma, kas palika no augļiem.
Izklāt plēves gabalu pietiekami lielu, lai tajā ietītu kēksu pilnībā. Pa virsu izklāt tik pat lielu auduma vai marles gabalu un saslapināt to ar 2 ēd.k. ruma, kas palika no augļiem. Kēksu ļoti cieši ietīt audumā un plēvē. Ietītu kēksu atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Ietīt jau atdzesētu kēksu folijā un šo tīstokli ielikt plastikāta konteinerā ar cieši aiztaisāmu ciet vāku. Malas aizlīmēt ar skoču, lai netiek klāt gaiss. Šādi kēksu glabājam vēsā vietā (pagrabā, kambarī, ledusskapī) līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas kēksu noved līdz istabas temperatūrai un sagriež šķēlītēs.