Top apgāztā banānu kūka 1
Top apgāztā banānu kūka 1
Konditoreja
2025. gada 15. martā, 10:00

Apgāztā banānu kūka

Ātri un vienkārši pagatavojama. Šoreiz izmantoju banānus, bet to vietā kūkā var likt aprikozes, persikus, ābolus, bumbierus vai ananasu ripas. Pēc šīs receptes iznāks 12 līdz 16 kūkas gabali (23 cm diametra forma). Pagaravošanai vajadzēs 15 minūtes + 1 stunda cepšanai.

Pagatavošana

75 min14 porcijas
1

Formā ieklāj cepamo papīru. Tam nav jābūt līdz formas maliņām, jo galvenais uzdevums ir nodrošināt, lai neiztek karamele. Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem.

2

Liec nelielā panniņā cukuru un sabrūnini to gaišā karamelē. Pievieno 80 g sviesta, samazini karstumu zem pannas; lēni un pacietīgi iekul sviestu karamelē, līdz tā viendabīga. Iemaisi rumu.

3

Ielej karameli formā un mazliet izlīdzini.

4

Uz karameles liec gareniski pārgrieztus banānus ar griezuma pusi uz leju.

5

Izkausē 120 g sviesta. Liec to bļodā kopā ar miltiem, brūno cukuru, cepamo pulveri, kanēli, olām un skābo krējumu un ar mikseri veikli sakul gaišbrūnā mīklā. Nav nepieciešams ilgi putot.

6

Lej mīklu uz banāniem un pielīdzini virsmu. Cep 1 stundu. Par gatavību pārliecinies, iedurot koka skaliņu biezākajā vietā; izvelkot tam jābūt tīram.

7

Ļauj kūkai atdzist 10 minūtes, tad izgāz no formas un nolobi papīru. Var pasniegt siltu ar karoti saldējuma vai putukrējuma.