Mājas ābolkūka
foto: Shutterstock
Mājas ābolkūka
Konditoreja
2025. gada 12. martā, 10:00

Mājas ābolkūka

Kamēr pagrabā vēl pieejami āboli no pašu dārza, jāsteidz tos ēst. Ja apnicis grauzt svaigā veidā, var iecept gardā kūkā. Ja mājas ābolu nav, droši vari izmantot arī veikalā pirktos. Pēc šīs receptes iznāks 8 gabali ābolkūkas.

Pagatavošana

75 min8 porcijas
1

Veidni (labāk ar noņemamām malām) izklāj ar cepampapīru. Ābolus nomazgā un rupji sarīvē. Bļodā iesijā miltus, sodu, vaniļas cukuru, kanēli, iemaisi cukuru, mannu un sadali četrās vienādās daļās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Vienu daļu sauso produktu ber veidnē, izlīdzini, rupji uzrīvē ¼ sviesta. Pa virsu liec 1/3 rīvēto ābolu. Tad atkal liec kārtu no sausajiem produktiem, uzrīvē sviestu, uzliec ābolus. Visu atkārto vēl vienu reizi. Kūku noslēdz sauso produktu maisījuma kārta, kurai pa virsu uzrīvēts sviests.

3

Liec kūku cepeškrāsnī un cep 50–55 minūtes, kamēr virsiņa kļuvusi brūni zeltaina. Atdzesē un tikai tad pasniedz.