Kanēļa cepumi
foto: Shutterstock
Kanēļa cepumi
Konditoreja
2025. gada 27. februārī, 10:00

Kanēļa cepumi

0

Šo cepumu oriģinālais nosaukums ir snickerdoodles, bet garša nemainīsies, ja tos dēvēsi vienkārši par kanēļa cepumiem. Pēc šīs receptes iznāks ap 800 g cepumu.

Pagatavošana

45 min
1

Šķīvī sajauc kanēli ar cukuru un noliec malā. Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem. Sagatavo 2 plātis un izklāj tās ar cepampapīra.

2

Ieber bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Kārtīgi sajauc ar putojamo slotiņu.

3

Ar mikseri saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olas un vaniļas cukuru. Kul, līdz veidojas viegla un čagana masa. Iejauc sausās sastāvdaļas. Mīci, līdz masa ir viendabīga.

4

Ņem pa tējkarotei mīklu un savel mazas bumbiņas. Liec tās pa porcijām kanēļa-cukura maisījumā un apviļā.

5

Liec bumbiņas uz plāts, atstājot starp tam palielas atstarpes, lai cepoties mīklai ir, kur izplūst. Liec cepeškrāsnī un cep 10 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni.