Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē (bet nevāri!). Samazini uguni, pieber kafiju un karsē 20 minūtes. Izkās un salej atpakaļ katliņā.
Balto šokolādi salauz gabaliņos, pievieno saldajam krējumam un karsē uz mazas uguns, līdz šokolāde izkususi. Katliņu noņem no uguns, pievieno sviestu, izmaisi. Masu atdzesē un liec uz diennakti ledusskapī.
Sastingušo masu saputo ar mikseri. Izveido 20 vienādas valrieksta lieluma bumbiņas un liec uz 4 stundām ledusskapī.
Izkausē ūdens peldē tumšās šokolādes gabaliņus un padzesē. Katru trifeli uzdur uz koka iesmiņa, iemērc kausētajā šokolādē un liec uz pergamenta papīra. Visas konfektes caur sietiņu apkaisi ar kakao.
Ideja! Kakao vietā apkaisīšanai var izmantot apgrauzdētus un sasmalcinātus lazdu riekstus, mandeles vai vafeles.