Siera cepumi
foto: Shutterstock
Siera cepumi
Konditoreja
2024. gada 11. decembrī, 10:00

Siera cepumi

Cepumi noder gan kā deserts, gan ērti ceļā paņemama uzkoda, gan mazs, salds mierinājums izmisuma brīžiem, mīļa dāvana draugiem vai kolēģiem, gan arī kā glābējs, ja ierodas negaidīti ciemiņi, un prieciņš, paglabāts tikai tev vien zināmā kārbiņā bufetes tālākajā stūrī. Un, ja aizņemtajā un nevaļīgajā decembrī spēj izbrīvēt mazliet laika cepumu cepšanai, te būs noderīga recepte.Apaļie cepumiņi garšos gluži tāpat kā zināmie siera radziņi, atšķirsies tikai to forma. Būs vajadzīgas 20 minūtes + 2 stundas mīklas atdzesēšanai. Iznāks 600 g cepumu.

Pagatavošana

140 min
1

Visas sastāvdaļas liec bļodā un ar rokām samīci viendabīgā mīklā.

2

Mīklu sarullē 3–4 cm diametra rullītī un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai sacietē.

3

Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

4

Izņem mīklu no ledusskapja un iztin no iepakojuma. Griez no rullīša 3–4 mm biezas ripiņas un kārto uz plāts. Liec cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini. Uzmanies, lai nepārceptu, jo tad tie kļūst rūgteni.