foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 1. septembrī, 10:00

Ābolu plātsmaize

Plātsmaizēm vislabāk izvēlēties skābenus dārza ābolus ar izteiktu garšu.

Pagatavošana

1

Krūzītē iedrupini raugu un sajauc ar 1 ēdk. cukura, ļauj tam izkust.

2

Miksera bļodā liec miltus, pienu, olas un palikušo cukuru. Ar āķi samīci viendabīgu mīklu. Pievieno raugu un mīci vēl 5 minūtes.

3

Pievieno sviestu un sāli, mīci vēl 5 minūtes. Izņem āķi, bļodu pārsedz ar dvielīti un ļauj mīklai rūgt stundu siltā vietā.

4

Kamēr mīkla rūgst, ābolus nomizo, iztīri un sagriez plānās daivās.

5

Mīklu izrullē un klāj uz cepamās plāts. Uz tās izkārto ābolus. Ļauj plātsmaizei rūgt vēl pusstundu.

6

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Plātsmaizes ābolus pārkaisi ar cukuru un pārlaisti ar saldo krējumu, kas sakults ar olu. Liec cepties 20 minūtes, līdz āboli mīksti un maizīte skaisti pacēlusies.