Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sagatavo kūkas formu (25 cm diametrā).
Šokolādi salauz gabalos, sviestu sagriez kubiņos. Liec katliņā un ūdens peldē izkausē (superātri to paveiks mikroviļņu krāsns, arī ūdens peldē). Kad šokolāde un sviests gandrīz izkusuši, noņem no uguns, pievieno cukuru un maisi, kamēr viss tik tiešām izkūst un masa kļuvusi maiga un gluda. Ļauj, lai dažas minūtes padziest.
Pārliec masu miksera traukā un, kuļot vidēji ātri, piesit pa vienai olas. Galvenais nosacījums – pievienot pa vienai olai, katru reizi kult, līdz masa ir kļuvusi gaisīga un maiga, tikai tad piesist nākamo. Pēc pēdējās olas masai ir jābūt gaišai un spīdīgai.
Pievieno vaniļas un mandeļu ekstraktu. Ja vēlies, pievieno arī rumu vai viskiju; ja zini, ka kūku ēdīs tikai pieaugušie, to vajadzētu darīt, jo alkohols bagātina gan garšu buķeti, gan aromātu. Ir arī īstā reize masā iejaukt žāvētus augļus, ogas vai riekstus – ja esi izlēmusi to darīt; sasmalcinātas grauzdētas mandeles, valrieksti un Indijas rieksti ideāli sader ar šokolādi. Un neaizmirsti samaisīt!
Kūkas formas apakšu izklāj ar cepampapīru, lej sagatavoto masu formā un liec cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Pārbaudi, vai kūka ir gatava, – malām un virsai jābūt izcepušām, viducim nedaudz kustīgam. Izņem no cepeškrāsns un ļauj 15 minūtes padzist.
Pirms pasniegšanas pārkaisi kūku ar pūdercukuru. Griez gabaliņos, liec uz šķīvjiem kopā ar saldējumu, putukrējumu, ogām vai ko citu, ko sirds kāro.