foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 23. janvārī, 12:00

Polārmaize

Tā ir viegli nosarmojusi, plāni izrullēta plakanā maize, kas īpaši piemērota uzkodām.

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas sajauc un ilgi mīci, līdz mīkla ir viendabīga un vijīga. Savel bumbā, ietin pārtikas plēvē vai pārsedz ar dvielīti, lai neapkalst, un atstāj uz galda aptuveni 10 minūtes atpūsties. Ja nevēlies maizi cept uzreiz vai arī ja daļu vēlies cept vēlāk, satin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī. Pirms cepšanas paturi pusstundu siltumā un darbojies tālāk, kā teikts receptē.

2

Izveltnē 0,5 cm plānu, sadursti, izspied apaļas vai četrstūrainas formas. Liec uz iemiltotas pannas 40 minūtes rūgt – siltumā, pārklātas ar dvielīti. Kārtojot uz pannas, liec tās atstatus, jo cepoties tās pieņemsies apmēros.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Cep aptuveni 15–18 minūtes, līdz polārmaizītes ir zeltaini brūnas. Cepot cepeškrāsnī, tās nav jāsmidzina ar ūdeni. Ņem vērā! Recepte der arī bagetēm, hamburgera un tostermaizēm.