Persiku kūka ar olbaltuma cepurīti
foto: Shutterstock
Persiku kūka ar olbaltuma cepurīti
Konditoreja
2025. gada 24. janvārī, 10:00

Persiku kūka ar olbaltuma cepurīti

0

Kūkas pamatnē ir smilšu mīkla, ko var vai nu pagatavot mājās, vai nopirkt veikalā gatavu (jāraugās, lai tā ir saldā mīkla). Persiku vietā vari izmantot arī aprikozes vai nektarīnus.

Pagatavošana

1

Miltus uzber uz dēlīša, vidū izveido iedobi, ieber cukuru un sakapātu sviestu. Ar platu nazi bīdi miltus uz vidu, visu samaisi un sakapā smalkās drupačās.

2

Strauji samīci gludu mīklu, savel apaļu, ietin plēvē un uz pusstundu ieliec ledusskapī.

3

Pēc tam mīklu izveltnē cepamplātij atbilstošā lielumā, liec uz plāts ar cepampapīru, sadursti ar dakšiņu.

4

Liec 190 grādu karstā krāsnī un cep 10–15 minūtes.

5

Ņem laukā, kārto virsū notecinātas persiku pusītes.

6

Krējumu sakul ar pienu, 50 g cukura, 1 olu, 3 olu dzeltenumiem un citrona sulu un pārlej persikiem.

7

Cep 175 grādu karstumā aptuveni 30 minūtes.

8

Tikmēr saputo 3 olu baltumus stingrās putās, pamazām iesijā atlikušo cukuru un riekstus.

9

Klāj uz kūkas un cep vēl 5–7 minūtes, lai tā iekrāsojas zeltaini brūna.