foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Iesmērē apaļu cepamformu. Lielā bļodā iesijā miltus un sodu, pievieno sāli, 1/3 daļu siera un ar rokām visu kārtīgi sajauc.
Miltos un sodā izveido iedobumu un tajā ielej lielāko daļu paniņu. Ar roku saraus kopā miltus un paniņas un sastrādā mīklā, taču nemīci to. Pievieno atlikušās paniņas un turpini uzmanīgi jaukt, līdz mīkla ir maiga un viendabīga.
Uz iemiltotas darba virsmas mīklu izrullē aptuveni 35 x 20 cm lielumā. Liec to cepamformā, nozied ar pāri palikušo eļļu un pārkaisi ar sieru. Cep 18–25 minūtes, tad samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 200 grādiem un turpini cept vēl 10 minūtes. Maizītei jāsanāk zeltaini brūnai un viducī mīkstai. Izņem no formas un uz restītēm dažas minūtes atvēsini, tad griez gabalos un pasniedz.