foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 20. maijā, 12:00

Medus kēkss ar magonēm

Vieglāk par vieglu! Salds kēkss, ko var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet ar kausētu šokolādi.

Pagatavošana

60 min10 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Sviestu sakul ar cukuru un medu, līdz masa kļūst bāla un mīksta. Pa vienai iekul iekšā olas. Pievieno miltus, magoņu sēklas un kukurūzas miltus. Visu labi samaisi.

2

Liec cepties kēksa veidnē, kas ietaukota ar sviestu un izbārstīta ar miltiem. cep 35-40 minūtes, līdz kūkas vidus kļūst zeltains, bet maliņas brūnas. Ļauj atdzist veidnē, cepeškrāsnī. Kad kūka atdzisusi, izņem no veidnes.