foto: Shutterstock
Iesijā lielā bļodā miltus un sajauc ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Uz rupjās sakņu rīves sarīvē sviestu. Ar pirkstiem saberz sviestu ar miltiem, līdz tie atgādina maizes drupatas. Ja vēlies pievienot rozīnes vai ko citu, šis ir īstais brīdis. Miltos ietaisi bedrīti un ielej kefīru. Ar nazi vai nelielu metāla karoti veikli sastrādā mīklu neviendabīgā ķepīgā klucī. Tikko milti ar kefīru sagājuši kopā, pārtrauc maisīšanu! Atstāj mīklu uz 5 minūtēm atpūsties.
Dāsni apkaisi darba virsmu ar miltiem un izgāz uz tās mīklu. Vieglītēm apviļā mīklas bumbuli miltos. Ar roku uzmanīgi pieplacini to 2,5–3 cm biezumā. Drošības pēc vismaz pirmoreiz lieto lineālu, jo pārāk plānas skones sakaltīs. Izspied skones ar metāla riņķīti (5 cm diametrā) vai glāzi. Iepriekš to paviļā miltos, jo mīkla ir ļoti lipīga.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. Liec izspiestās skones uz plāts ar pamatīgu atstarpi citu no citas, lai apbrūnētu no visām pusēm. Vari tās apziest ar pienu vai olas dzeltenumu, ja vēlies skaistu, zeltainu virspusīti. Liec cepties aptuveni 10– 15 minūtes, kamēr maizītes viegli apbrūnējušas. Gatavās maizītes liec uz restītēm un pasniedz siltas ar sakultu krējumu, ievārījumu vai sviestu.