foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 7. februārī, 12:00

Burkānkūciņas

Vislabāk mīklai izmantot burkānus, kas sarīvēti ar sulu spiedes palīdzību un nosusināti – tie dos mīklai struktūru, krāsu un garšu, bet ne lieku mitrumu, kas biskvītu padarītu pārāk ķepīgu. Mīklai vari pievienot arī kapātus riekstus.

Pagatavošana

45 min
1

Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Mafinu formas izoderē ar papīriņiem.

2

Olas ar cukuru puto ar mikseri, līdz tiec pie gaišas, vieglas masas. Pielej eļļu un vēl paputo, līdz rodas majonēzei līdzīga masa.

3

Miltus iesijā atsevišķā bļodā kopā ar sodu, sāli un kanēli. To ber olu masā un sajauc. Iemaisi burkānus.

4

Sapildi mīklu mafinu formiņās un cep aptuveni 25 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu. Gatavas kūciņas mazliet atdzesē.

5

Lai pagatavotu pildījumu, visas tā sastāvdaļas puto, līdz krēms kļuvis viegls, gaisīgs un cukura graudiņi izkusuši.

6

Ar konditorejas maisiņu vai nazi uzklāj krēmu uz kūciņām.