foto: Shutterstock
Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli un cukuru, rūpīgi samaisi. Pa daļām pievieno sviestu. Pievieno siltu ūdeni un rūpīgi maisi 8-10 minūtes, līdz mīkla kļūst viendabīga un elastīga.
No mīklas izveido bumbu un liec ietaukotā bļodā siltumā uzrūgt uz stundu. Mīklai ir jādubultojas izmērā. Apklāj ar dvielīti.
Virsmu apkaisi ar miltiem, uz tās uzliec mīklu. Izveido no tās apaļu bumbu un ieliec ieeļļotā cepamtraukā. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi. Atstāj 30 minūtes uzbriest.
Uzsildi cepeškrāsni uz 230 grādiem, cep maizi šajā temperatūrā 15 minūtes. Pēc tam samazini temperatūru uz 200 grādiem un cep vēl 15 minūtes līdz maize kļuvusi zeltaini brūna. Ļauj tai atdzist krāsnī.