Sāļās karameles siera kūka
foto: Shutterstock
Sāļās karameles siera kūka
Konditoreja
2024. gada 11. novembrī, 10:00

Sāļās karameles siera kūka

Kūku var cept kaut divas dienas pirms ēšanas, taču karamele jāgatavo pēdējā brīdī, neilgi pirms pasniegšanas.

Pagatavošana

1

Blenderī sasmalcini cepumus ar kakao pulveri. Pievieno mīkstu sviestu un samaisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Izklāj kūkas formā, kas ir 20 cm plata diametrā.

2

Lielā bļodā samaisi krēmsieru, krējumu un iebiezināto pienu. Pievieno sāli. Lēnām iemaisi masā olas.

3

Pildījumu lej pāri cepumu pamatnei. Izlīdzini un liec iepriekš uzsildītā krāsnī cepties 160 grādos 75-90 minūtes, līdz kūkas virsma kļūst stingrāka.

4

Kad kūka gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj 45 minūtes atdzist, tad izņem no formas.

5

Karamelei: pannā ar biezu dibenu izkausē cukuru, pievieno saldo krējumu un sviestu, sāli pēc garšas. Noņem no uguns, taču turpini maisīt, lai masa nesacietē. Lej pāri kūkai.