foto: unsplash.com
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj 20 x 30 cm lielu plāti ar cepampapīru un ietauko to ar sviestu. Sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli.
Kastrolī liec dateles, pielej pienu un ļauj, lai uzvirst, tad noņem no uguns un 15 minūtes atdzesē.
Kamēr pienā karsētās dateles dziest, nomazgā ābolus, bet nemizo, pārgriez uz četrām daļām, izņem serdi un sagriez plānās, bet stingrās daivās. Apslaki ar citrona sulu, lai āboli nesabrūnētu.
Dateles sablendē maigā biezenī, tam pievieno sviestu, iesijā miltus ar pievienotajiem irdinātājiem, cukuru, viegli sakultas olas, garšvielas, vaniļas ekstraktu un rūpīgi sajauc viendabīgā, maigā mīklā. Liec to izoderētajā plātē, izlīdzini, sadali 9 līdzīgos četrstūros. Katrā četrstūrī glīti vienu aiz otras ar sarkano miziņu uz augšu izkārto ābola šķēlītes – sanāks pa 3–4 katrā laukumā.
Cep karstā cepeškrāsni 45–50 minūtes; pārbaudi gatavību ar koka skaliņu – iedur to plātsmaizes vidū, ja tas izvilkts ir sauss, gatavs! Atdzesē, viegli pārkaisi ar pūdercukuru, griez gabaliņos un pasniedz.
Ideja! Vēl gardāk un saldāk būs, ja ābolmaizei uzšļakstīsi kļavu vai dateļu sīrupu, ko tagad var iegādāties arī mūsu veikalos.