

Smalka pūdercukura kārta. Tas ir visvienkāršākais paņēmiens, kā izrotāt sausus cepumus, kēksus un līdzīgus gardumus. Pāris karotes pūdercukura ieber smalkā sietiņā un uzsijā uz cepumiem. Ja gribi izveidot kādu rakstu, tad no papīra izgriez atbilstīgu šablonu, uzliec uz kūkas un pārsijā pūdercukuru, pēc tam šablonu noņem.
Kokosriekstu skaidiņas. Ja gribi baltu virsiņu arī mitrām kūkām, piemēram, augļu kūkām vai plātsmaizēm, tad vislabāk tās pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām (tās iepriekš vari arī viegli apgrauzdēt). Pūdercukurs šajā gadījumā nederēs, jo saķeps.
Cukura skaidiņas un pērlītes. Tās mēdz būt gan baltas, gan krāsainas un ir vairāk piemērotas virsmām, pie kurām var pielipt. No sausām virsmām tās nobirs. Glīti izskatās, ja pērlīšu toni saskaņo ar cepumu, kūkas virsmas vai glazūras toni.
Cukuroti augļi. Ļoti labi izskatās uz gludām virsām, piemēram, klātām ar šokolādes glazūru. Ziemassvētku laikā vispopulārākās ir apelsīnu un citronu miziņu sukādes, glīti izskatās arī cukurotas karambolas šķēlītes un ābolu ripiņas vai šķēlītes. Tās vienkārši pagatavot: augļus sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Silikona dēlīti/paklājiņu (cepampapīrs nav visai piemērots, jo pie tā mēdz pielipt) pārkaisi ar pūdercukuru, uzliec augļu šķēlītes un arī tās pārkaisi ar pūdercukuru. Liec 60 grādu karstā cepeškrāsnī un kaltē 3–4 stundas.
Apsarmojušas ogas, ziediņi un lapiņas. Sagatavotas ogas, ēdamus ziediņus un lapiņas iemērc nesaputotā olas baltumā un apkaisi ar smalkāku vai rupjāku cukuru. Kad pārklājums nožuvis, izrotā kūkas un tortes. Šādus rotājumus ledusskapī vari uzglabāt vairākas dienas. Sevišķi glīti izskatās apsarmojušas jāņogas un avenes, rožu ziedlapas, vijolīšu ziedi, piparmētras un citronmelisas lapiņas.