Konditoreja
2020. gada 24. februārī, 12:59

Ābolu pīrāgs krievu gaumē

Īsts mājas saldēdiens, kura pagatavošanai nav nepieciešamas pat priekšzināšanas. Gards arī bez piedevām – drupinātiem riekstiem, rozīnēm, magoņu sēklām; pievieno tās pēc savas gaumes!

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar cepamo papīru izoderē formu, kurā cepsi pīrāgu. Lielā bļodā iesijā miltus, mannu, kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kanēli, cukuru un kārtīgi sajauc.

2

Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves (sulu saglabā!). Ja vēlies, iemaisi ābolos riekstus, rozīnes, magoņu sēklas.

3

Formā vienmērīgi iekaisi 3–5 ēdk. sauso produktu mikšļa. Tam virsū vienmērīgi liec 3–5 ēdk. rīvēto ābolu ar piedevām, tad atkal vienmērīgi iekaisi sauso miksli un tam virsū liec 3–5 ēdk. ābolu. Turpini, līdz beidzas āboli; pēdējai kārtai ir jābūt no sausajiem produktiem. Tai pa virsu vienmērīgi uzrīvē sviestu.

4

Cep 40–50 minūtes. Dali pīrāgu tikai tad, kad tas ir atdzisis. Jo ilgāk to glabāsi vēsumā, jo gardāks tas kļūs. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru.

5

Ņem vērā! Ja āboli izrādījušies sausi, kārtās salikto pīrāgu pirms sviesta uzrīvēšanas vari salaistīt ar siltu pienu.