Konditoreja
2022. gada 22. februārī, 10:00

Ābolu drumstalmaize

Viegla, bet sātīga ābolmaize, kā radīta, lai to baudītu vēlās pēcpusdienās.

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Sagatavo kantainu cepamo veidni vismaz ar 4 cm augstām maliņām, izklāj to ar cepamo papīru.

2

Saputo sviestu ar cukuru. Pa vienai liec klāt olas un turpini putot, līdz iegūta viegla un gaisīga masa.

3

Masā iejauc miltus, cepamo pulveri, smaržīgos piparus un ingveru.

4

Ābolus nomizo, iztīri un sagriez nelielos gabaliņos. Iejauc mīklā. Mīklu liec sagatavotajā veidnē un izlīdzini.

5

Lai pagatavotu drupatas, visas paredzētās sastāvdaļas liec bļodā un ar pirkstiem sastrādā maizes drupatām līdzīgā masā. Pārkaisi mīklai.

6

Plātsmaizi cep aptuveni stundu, palaikam pārbaudot gatavību ar koka skaliņu – pēc ieduršanas biezākajā vietā tam ārā jānāk sausam.