Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Sagatavo kantainu cepamo veidni vismaz ar 4 cm augstām maliņām, izklāj to ar cepamo papīru.
Saputo sviestu ar cukuru. Pa vienai liec klāt olas un turpini putot, līdz iegūta viegla un gaisīga masa.
Masā iejauc miltus, cepamo pulveri, smaržīgos piparus un ingveru.
Ābolus nomizo, iztīri un sagriez nelielos gabaliņos. Iejauc mīklā. Mīklu liec sagatavotajā veidnē un izlīdzini.
Lai pagatavotu drupatas, visas paredzētās sastāvdaļas liec bļodā un ar pirkstiem sastrādā maizes drupatām līdzīgā masā. Pārkaisi mīklai.
Plātsmaizi cep aptuveni stundu, palaikam pārbaudot gatavību ar koka skaliņu – pēc ieduršanas biezākajā vietā tam ārā jānāk sausam.