foto: Shutterstock
Konditoreja
2020. gada 20. oktobrī, 14:00

Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, jo tie lieliski noder, lai bagātinātu garšu - sākot no zivju ēdieniem un dārzeņiem līdz pat dažādiem konditorejas izstrādājumiem. Arī šajā receptē citronam atvēlēta īpaša loma. Receptes pagatavošanai būs nepieciešama cepamā forma 22-24 cm.

Pagatavošana

80 min
1

Miltus sajauc ar cepamo pulveri.

2

Ingveru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar cukura sīrupu un medu. Pievieno abu citronu rīvētas miziņas. No viena citrona izspiež sulu un pievieno mīklai. Samaisa. Pa vienai pievieno olas. Pievieno krējumu, mīkstu sviestu un kārtīgi izmaisa, lai mīkla kļūst viendabīga. Pievieno šķipsniņu sāls, miltus ar cepamo pulveri un vēlreiz visu rūpīgi apmaisa. Iemaisa sukādes.

3

Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

4

Kēksu izņem no formas un pilnībā atdzesē. To pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar sukādēm.