Konditoreja
2013. gada 14. oktobrī, 19:23

Biezpiena plātsmaize omītes gaumē

Baudot šo plātsmaizi, atmiņā ataust bērnībā piedzīvotie saulainie un siltie rīti laukos pie omītes. Pagatavojiet šo plātsmaizi un nobaudiet daļiņu no bērnības atmiņām!

Pagatavošana

1

1.Pagatavot mīklu. Miltus izsijāt. Raugu samaisīt ar siltu pienu, cukuru un raudzēt siltā vietā apm. 15 min. Ieraugu pievienot miltiem. Turpat pievienot olas, sviestu, šķipsniņu sāls un mīcīt mīklu tik ilgi, kamēr tā atlec no rokām. Mīklu bļodā izlīdzina, apsedz ar tīru dvielīti un raudzē siltā vietā 2-2,5 st. Apm. pēc 1 st. mīklu atspaidīt atpakaļ bļodā.

2

2. Pagatavot biezpiena pildījumu. Biezpienu samalt gaļas maļāmā mašīnā vai sablendēt. Biezpienam pievienot olu dzeltenumus, cukuru, krējumu, rīvētu citrona miziņu un sagrieztas sukādes. Kārtīgi samaisīt.

3

3. Uzrūgušu mīklu izveltnē 1-1,5cm biezā plāksnē un liek uz cepamās pannas, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Mīklu izlīdzināt un mazliet uzraudzēt. Tad pārlikt ar biezpiena masu, izlīdzināt un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min. Plātsmaizi izņemt no cepeškrāsns un atdzesēt.

4

4. Gatavu plātsmaizi sagriezt kvadrātos un pasniegt pie tējas vai kafijas.