OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jūras veltes
2012. gada 30. oktobrī, 18:50

Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē

Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Mīdijas pārlasīt un izmest tās mīdijas,kuras paliek vaļā vai ir ieplīšušas. Notīrīt mīdijas no "bārdas" un sīkiem akmentiņiem.

Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā bekonu un sīpolus, beigās pievienot ķiplokus. Pieliet baltvīnu, ļaut mazliet pavārīties. Pievienot saldo krējumu un zivju buljonu, vārīt apmēram 5 min.

Pagatavotai mērcei pievienot mīdijas un kārtīgi samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt tik ilgi, kamēr mīdijas atveras. Pievienot pētersīļus un lokus.

Pasniedz uzreiz ar svaigu bageti un baltvīnu.