OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jūras veltes
2023. gada 30. septembrī, 19:38

Grilētas mīdijas ar sieru

Gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrilēt? Pievēršamies jūras veltēm.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Mīdijas ielikt lielā bļodā un pārliet ar ūdeni, kuram pievienota sāls. Pēc 10-15 minūtēm visas atvērtās mīdijas izmet. Lai pārbaudītu vai mīdija ir beigta, vajag paklauvēt ar viņu pret virsmu - ja nekas nenotiek un mīdija neveras ciet, tad tā ir jau nedzīva un metama ārā. Mīdijas no ārpuses jānotīra no jūras zālēm un apaugumiem - tas viegli darāms ar birsti vai nazi.
Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot mīdijas, baltvīnu, apsegt ar vāku un vārīt 5 minūtes, kamēr mīdijas atvērsies. Mīdijas izņemt. Tās, kuras nav atvērušās, izmest. Atdzisušas mīdijas atvērt un vienu daļu ģliemežvāka nolauzt, atstājot to daļu, kur ir mīdija. Sakārtot un darba virsmas.

2

Buljonu no mīdijām vāra, kamēr paliek 1/4 no ieprikešējā dauduzma, pievienot smalki sarīvētu parmezānu un apmaisot, izslēgt.

Katru mīdiju piepildīt ar mērci un grillēt 5-7 minūtes, kamēr siers izkūst.