Jūras veltes
2023. gada 30. oktobrī, 12:00

Cepta marinēta siļķe

Ja nu gadās, ka tirgū uzskrien svaigajām siļķēm, - ķer ciet! Siļķe ir vērtīga zivs, un tās pagatavošana ir pavisam vienkārša!

Pagatavošana

1

Iztīri siļķi, nogriez galvu, apcep zivi pannā. Sagriez sīpolus.

2

Uzvārdi marinādi: katliņā apgrauzdē koriandra un sinepju sēklas, dažus piparu graudus, pieliec lauru lapu. Pielej 1 litru ūdeni, uzvāri, pieliec sāli, cukuru un galda etiķi. Pagaršo, iespējams, marinādi vajag skābāku vai saldāku vai sāļāku, jo tai jābūt ar spēcīgu, bet patīkamu garšu.

3

Sakārto siļķi traukā kopā ar sīpoliem, pārlej ar karsto marinādi, ir gatavs! Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Šo marinādi vari izmantot arī apceptām reņģītēm.