Jūras veltes
2016. gada 2. augustā, 06:01

Garneles medus-ķiploku mērcē ar rīsiem un kokosriekstu pienu

Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar vi­sām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir garneles. Veseli ēduši! ;)

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Rīsus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

2

Garneles pārliek maisā vai bļodā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļu, medu, piparus, karija pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, apmaisa un marinē apm. 20 min.

3

Cukini sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. olīveļļu un apcep cukini. Pievieno garneles un cep līdz tās maina krāsu. Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa, uzvāra un uguni izslēdz.

4

Garneļu mērci pasniedz ar rīsiem, pupiņām un sagrieztu avokado. Dekorē ar bazilika lapiņām.