Wok stir fry with vegetables and squids, selective focus
Wok stir fry with vegetables and squids, selective focus
Jūras veltes
2014. gada 3. aprīlī, 06:54

Kalmāru gredzeni ar dārzeņiem

Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir omega 3 taukskābes un ap 1,2 g omega 6 taukskābes, satur arī B grupas vitamīnus, PP un E vitamīnu, nedaudz C vitamīna.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt stremelītēs. Ziedkāpostu sadalīt ziedos, pākšu pupiņas sagriezt mazākos gabalos. Var izmantot arī saldētus dārzeņus.

2

Vok pannā uzkarsēt eļļu. Pievienot smaržīgo piparu graudiņus, 2 min. tos apcept un tad izņemt no pannas. Eļļai pievienot kalmāru gredzenus un cept 2 min, visu laiku maisot. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 3 min. Pievienot baltvīnu. Sojas mērci sajaukt ar cukuru un svaigi spiestu citronu sulu un sautēt vēl 5 min.

3

Pasniedz uzreiz.