Omlete ar gailenēm un fenheli
foto: Shutterstock
Omlete ar gailenēm un fenheli
Idejas brokastīm
2025. gada 16. oktobrī, 10:00

Omlete ar gailenēm un fenheli

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Gailenes notīri no smiltīm. No fenheļa nogriez zaļos kātus un smalki tos sakapā. Balto daļu sagriez plānās šķēlītēs.

2

Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā fenheli un gailenes, apm. 5 minūtes. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Noņem no uguns.

3

Olas sakul ar dakšu, pievieno smalki sakapātus fenheļa zaļumus, rīvētu sieru, sāli, piparus.

4

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Pārlej olu masu pannā un cep uz lielas uguns, kamēr omlete atlec no malām. Tad samazini uguni un cep, ik pa brīdim pakratot pannu vēl 2 minūtes. Seņu masu sakārto uz vienas omeltes puses, omleti pārloki un cep vēl 30 sekundes. Pasniedz uzreiz.