
Omlete ar gailenēm un fenheli
Gailenes notīri no smiltīm. No fenheļa nogriez zaļos kātus un smalki tos sakapā. Balto daļu sagriez plānās šķēlītēs.
Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā fenheli un gailenes, apm. 5 minūtes. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Noņem no uguns.
Olas sakul ar dakšu, pievieno smalki sakapātus fenheļa zaļumus, rīvētu sieru, sāli, piparus.
Pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Pārlej olu masu pannā un cep uz lielas uguns, kamēr omlete atlec no malām. Tad samazini uguni un cep, ik pa brīdim pakratot pannu vēl 2 minūtes. Seņu masu sakārto uz vienas omeltes puses, omleti pārloki un cep vēl 30 sekundes. Pasniedz uzreiz.