Ķirbja pankūkas
foto: Rojs Maizītis
Ķirbja pankūkas
Idejas brokastīm
Vakar 10:00

Ķirbja pankūkas

Iesaka zīmols Pērle rada... Nekā sarežģīta – mērierīce: vecā labā glāze. Ķirbja biezeni gatavo pavisam vienkārši: nomizotu ķirbi sabriez nelielos kubiņos, liec kastrolī ar nedaudz ūdens, izsutini mīkstu, sablendē vai izberz caur sietu.

Pagatavošana

45 min11 porcijas
1

Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, muskatriekstu, piejauc cukuru.

2

Citā traukā viegli sakul olas, sviestu, piejauc pienu un ķirbja biezeni.

3

Iejauc sausās sastāvdaļas olu, piena un ķirbja biezeņa masā, kārtīgi samaisi un uz 20 minūtēm atstāj mīklu, lai nobriest.

4

Cep kā parastas pankūkas, pasniedz ar kļavu sīrupu vai ar citām piedevām, kas garšo.