
Kartupeļus nomizo un sagriez ½ cm biezās šķēlēs. Arī sīpolu nomizo un sagriez mazliet plānākās ripās nekā kartupeļus.
Pannā ielej nedaudz eļļas un vienā kārtā rūpīgi apcep kartupeļu ripas no abām pusēm. Izceptās liec uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
Kad kartupeļi izcepti, liec pannā sīpolus un sacep zeltainus. Bļodā sakul olas ar dāsnu šķipsnu sāls.
Liec pannā atpakaļ kartupeļus un saudzīgi caurjauc ar sīpoliem. Nolīdzini, uzlej sakultās olas un sašūpini pannu, lai tās vienmērīgi aptvertu kartupeļus un sīpolus. Samazini uguni zem pannas un cep, līdz olas no malām sarecējušas.
Uzslidini omleti no pannas uz pietiekami liela šķīvja. Tad uzliec virsū pannu un, apmetot šķīvi otrādi, dabū omleti atpakaļ pannā ar neapcepto pusi uz leju. Pabeidz cept uz nelielas uguns, līdz olas pilnībā sarecējušas.
Ideja! Ja panna ir piemērota cepeškrāsnij, vari pabeigt cept tajā. Cepeškrāsnī cep tik ilgi, kamēr olas ir pilnībā sarecējušas.