Rīsu putra
foto: Shutterstock
Rīsu putra
Idejas brokastīm
2025. gada 2. februārī, 10:00

Rīsu putra

0

Saimnieces Ievas Salmanes recepte. Rīsu putra visgardākā sanāks no apaļgraudu rīsu šķirnēm Carnaroli vai Arborio.

Pagatavošana

35 min2 porcijas
1

Rīsus noskalo zem tekoša ūdens un ber uzvārītā ūdenī. Vāri uz lēnas uguns, līdz rīsi uzsūkuši visu ūdeni.

2

Pielej pienu, pieliec sviestu, sāli un cukuru. Uz ļoti lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri 20 minūtes, līdz rīsi mīksti. Pasniedz ar ievārījumu un sviesta pikucīti.

3

Ideja: Neapēsto putru vari ātri pārvērst par desertu, samaisot to ar saputotu saldinātu krējumu un šķipsnu vaniļas.